خواص شگفت‌انگیز انجیر برای سلامتی
admin admin
admin admin
11 Aug 2024 | 22:12
خواص شگفت‌انگیز انجیر برای سلامتی

مصرف انواع میوه‌ها چه به‌صورت تازه و چه خشک یکی از بهترین راه‌های حفظ سلامتی است. انجیر به دلیل وجود مقادیر زیادی مواد معدنی و مغذی، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد. این میوه‌ی لذیذ و شیرین، در دوران باستان در خاورمیانه به وجود آمده است و در واقع، یکی از اولین گیاهانی است که توسط انسان کشت شد.

انجیر میوه‌ای سرشار از فیبر و کم کالری است که مملو از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این میوه دارویی منبع غنی آنتی اکسیدان و مواد مغذی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم و مس است که می تواند سلامت و تندرستی عمومی را بهبود بخشد. آهن یک ماده معدنی است که برای همه، به ویژه برای زنان، حیاتی است. انجیر تازه و خشک هر دو منبع عالی آهن هستند. یک تکه انجیر تازه حدود 37 کالری دارد که 25 درصد آن پتاسیم، 2 درصد منیزیم، 1 درصد آهن، 1 درصد کلسیم و 3 درصد مس و ویتامین B6 است. 

انجیر و برگ‌های آن غنی از مواد مغذی هستند و مزایای بسیاری برای سلامتی دارد. در این مقاله به بررسی فواید این میوه بی‌نظیر برای سلامتی می‌پردازیم. 



فواید انجیر برای سلامتی



انجیر حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی است و سلامتی بدن را به روش‌های مختلف بهبود می‌بخشد. انجیررا می‌توانید به‌عنوان یک میان وعده‌ی سالم و مقوی نوش جان کرده یا با آن خوردنی‌های مختلفی درست کنید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. این میوه دارای مزایای بسیاری برای سلامتی بدن است که در ادامه تعدادی از مهم‌ترین خواص آن را بررسی کرده‌ایم:



•    تنظیم فشار خون



بسیاری از ما بیش از حد سدیم (نمک) مصرف می‌کنیم که در غذاهای فرآوری شده یافت می‌شود. مصرف زیاد سدیم منجر به کمبود پتاسیم می‌شود و این عدم تعادل ممکن است منجر به فشار خون بالا شود. انجیر سرشار از پتاسیم است که به کاهش فشار خون کمک می‌کند. رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، از جمله انجیر تازه، به طور طبیعی سطح پتاسیم را افزایش می‌دهد و بنابراین به کنترل فشار خون کمک می‌کند. 



•    بهبود عملکرد دستگاه گوارش



انجیر از دیرباز برای درمان مشکلات گوارشی و رفع یبوست استفاده می‌شود، زیرا به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارد به عنوان یک ملین طبیعی عمل می‌کند. همچنین محتوای فیبر بالای آن دارای خاصیت پری‌بیوتیک است که باکتری‌های مفید روده را تغذیه و حرکات روده را تنظیم می‌کند. این امر به هضم سالم کمک می‌کند و از یبوست جلوگیری می‌کند. 

خوردن انجیر خیس شده با معده خالی به سندرم روده تحریک‌پذیر نیز کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف فیبر به سلامت کلی روده و همچنین درد و ناراحتی معده کمک می‌کند. بنابراین، واضح است که میوه انجیر به طور موثری سلامت گوارش شما را بهبود می‌بخشد.



•    پیشگیری از پوکی استخوان



انجیر سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله کلسیم، منیزیم و فسفر است که نقش کلیدی در ساخت استخوان‌های قوی و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان دارند. 

کلسیم و پتاسیم موجود در آن باعث تشکیل استخوان‌ها می‌شود و در صورت آسیب یا زوال استخوان‌ها، رشد مجدد استخوان‌ها را تحریک می‌کند. تحقیقات نشان داده‌اند که کلسیم انجیر 3.2 برابر بیشتر از سایر میوه‌ها است. در واقع، ½ فنجان انجیر خشک تقریباً به اندازه ½ فنجان شیر کلسیم دارد.

پتاسیم موجود در آن نیز با دفع ادراری کلسیم که به دلیل رژیم غذایی پر نمک ایجاد می‌شود، مقابله می‌کند که این به نوبه خود به حفظ کلسیم در استخوان‌ها کمک می‌کند و در نتیجه خطر پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.



•    کاهش وزن



انجیر به طور طبیعی سرشار از فیبر غذایی، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و کالری کمی دارد که همین امر آن را به یک میان وعده ایده آل در رژیم‌های غذایی کاهش وزن تبدیل می‌کند. غذاهای پر فیبر مانند انجیر باعث احساس سیری می‌شوند و می توانند گرسنگی، هوس غذایی و پرخوری را کاهش دهند که منجر به مدیریت و کاهش وزن می‌شود.



•    ضد سرطان



طبق تحقیقات متعدد، برگ انجیر و شیره‌ی گیاه انجیر دارای خواص ضد سرطانی هستند و به درمان سرطان روده بزرگ، سرطان پوست، سرطان سینه، سرطان دهانه رحم و رشد سلول‌های سرطانی کبد کمک می‌کنند.

انجیر تازه منبع غنی بتاكاروتن و ویتامین ث است. این دو آنتی اكسیدان در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی را ایفا می‌كنند. تحقیقات نشان داده‌اند که شیره‌ی میوه انجیر حاوی ترکیبات پلی فنلی قابل توجهی است که به عنوان منبع آنتی اکسیدان عمل می‌کند و رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد.



•    سلامت قلب



انجیر سرشار از فیبر و پتاسیم است که به حذف چربی اضافی از بدن و کاهش فشار از قلب کمک می‌کند. این امر به بهبود سلامت عروق شما و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک می‌کند.

انجیر همچنین منبع عالی آنتی اکسیدان است و هم گوشت و هم پوست انجیر حاوی چندین آنتی اکسیدان است که به کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک می‌کند. درنتیجه خوردن انجیر قلب شما را تقویت می‌کند و عمر آن را افزایش می‌دهد.



•    سلامت پوست



انجیر منبع غنی از ویتامین A و ویتامین E است که برای بازسازی پوست و محافظت در برابر آلرژی‌ها و آسیب‌های محیطی عالی هستند. این میوه به خصوص برای افرادی که مبتلا به درماتیت آلرژیک یا پوست خشک، قرمز و خارش دار ناشی از آلرژی هستند، بسیار مفید است. 

مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم موجود در آن به آبرسانی پوست کمک کرده و از خشکی و تیرگی پوست جلوگیری می‌کند. در عین حال، آنتی اکسیدان‌های موجود در انجیر برای تغذیه پوست و جوان سازی سلول‌های پوست بسیار مفید هستند.

شیره برگ درخت انجیر، میخچه و زگیل را از بین می‌برد. همچنین اگر یك انجیر خشك را پخته و سپس به دو نیم تقسیم كنید و روی كورك یا دمل قرار دهید، بزودی آن را رسانده و رفع التهاب می‌كند.





•    تقویت مو



آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انجیر به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و کاهش آسیب مو و سفیدی زودرس کمک می‌کند. رطوبت طبیعی موجود در انجیر موهای شما را آبرسانی می‌کند و از شکستگی مو به دلیل خشکی جلوگیری می‌کند. انجیر دارای مواد مغذی ضروری مانند ویتامین E، C و بیوتین است که به سلامت پوست سر، رشد مو و استحکام مو کمک می‌کند. ترکیبات موجود در این میوه با افزایش جریان خون پوست سر منجر به رشد مو می‌شود.



•    تقویت باروری



تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف انجیر می‌تواند به افزایش قدرت باروری در زنان و مردان کمک کند. انجیر حاوی آهن است که نقش مهمی در فرآیند تخمک‌گذاری زنان دارد و علائم PMS را تسکین می‌دهد. همچنین این میوه حاوی ویتامین‌های B6 و A و مواد معدنی ازجمله پتاسیم و مس است که به کیفیت و تحرک اسپرم مردان نیز کمک می‌کند. مصرف انجیر با شیر می‌تواند ارزش غذایی آن را افزایش دهد و شانس  باروری را تقویت کند.



چگونه انجیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟ 



راه‌های زیادی برای گنجاندن انجیر در رژیم غذایی شما وجود دارد که هر کدام دارای مجموعه‌ای از فواید خاص خود هستند. چهار روش رایج برای ادغام انجیر در رژیم غذایی به شرح زیر است:

انجیر تازه - انجیر تازه کالری کمی دارد و یک میان وعده خوشمزه است. این میوه را می‌توانید به سالادها و دسرهای خود استفاده کنید. علاوه‌براین، می توانید از انجیر تازه برای تهیه مربا یا کنسرو نیز استفاده کنید. بسیاری ترجیح می‌دهند قبل از خوردن میوه پوست انجیر را جدا کنند؛ اما پوست انواع انجیر تیره سرشار از آنتوسیانیدین است که قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارد.

انجیر خشک - انجیر هنگام خشک شدن بخشی از محتوای آب خود را از دست می‌دهد. با این حال، محتوای مواد معدنی و فیبر غذایی خود را حفظ می‌کند. انجیر خشک ماندگاری طولانی‌تری دارد و می توان آن را در تمام طول سال مصرف کرد. انجیر خشک سرشار از قند و کالری است. از این رو، باید از آنها در حد اعتدال استفاده کنید. 

پودر انجیر - فواید انجیر پس از خشک شدن و پودر شدن، بیشتر حفظ می‌شود. پودر انجیر نه تنها ماندگاری طولانی‌تری نسبت به سایر محصولات انجیر دارد، بلکه به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر رژیمی، معمولاً به عنوان یک ملین طبیعی مصرف می‌شود.

دمنوش برگ انجیر – برگ‌های انجیر مغذی هستند و می‎توانید به طرق مختلف از آن استفاده کنید. اکثرا از برگ خشک انجیر برای تهیه دمنوش استفاده می‌کنند. 



کلام آخر



انجیر سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها است که برای بدن ما بسیار مفید هستند و به درمان انواع بیماری‌ها کمک می‌کند.

اما باید حواستان باشد انجیر خشک حاوی قند زیادی است؛ بنابراین در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.  سعی کنید انجیر را به طور متوسط و کنترل شده به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید تا بتوانید از تمام فواید آن برای سلامتی بهره‌مند شوید و سالم بمانید.





 

Your Comment