

چای بعد از آب دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است و چای سبز به دلیل فواید سلامتی بیشمارش یکی از محبوبترین چایها در سراسر جهان است. این چای از دیرباز به عنوان منبعی از مواد مغذی برای سلامتی، شادابی و طول عمر شناخته میشود.
چای سبز یک نوشیدنی سالم است که جایگزینی عالی برای سایر نوشیدنیهای موجود در بازار است که دارای قند و مواد نگهدارنده هستند. این نوشیدنی بدون چربی، کربوهیدرات یا پروتئین است که به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل میکند.
چای سبز از برگهای اکسید نشده بوته کاملیا سیننسیس به دست میآید. اگرچه همه انواع چای از این گیاه بدست میآیند، اما چای سبز به دلیل نحوه فرآوریاش سالمترین نوع چای است که حاوی بیشترین آنتی اکسیدانها و پلیفنولهای مفید است.
چای سبز از آنجایی که مزایای بیشتری نسبت به چای سیاه دارد برای مصارف درمانی اعم از پیشگیری از سرطان گرفته تا کاهش وزن کاربرد دارد. طبع این چای سرد و خشک است و اگر طبع شما هم سرد و خشک است، نوشیدن چای سبز چندان برای شما مفید نیست و سردی و خشکی مزاج شما را افزایش خواهد داد. این مقاله بر روی فواید بالقوه چای سبز ارگانیک برای سلامتی تمرکز دارد، پس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوشیدنی شگفتانگیز با ما همراه باشید.
ترکیبات چای سبز
گیاه چای سبز حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم و سرشار از آنتیاکسیدان است. چای سبز حاوی نوعی پلی فنول به نام کاتچین است. کاتچینها، آنتیاکسیدانهایی هستند که از آسیب سلولی جلوگیری کرده و به دلیل سایرخواصی که دارند برای سلامت بدن مفید هستند.
پلی فنولهای موجود در چای سبز شامل اپی گالوکاتچین گالات (EGCG)، اپی کاتچین گالات، اپی کاتچین و فلاوانولها هستند. این ترکیبات میتوانند شکلگیری رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش دهند و از سلولها و مولکولها در برابر آسیب دیدن محافظت کنند. رادیکالهای آزاد نقش مهمی در پیری و بروز بسیاری از انواع بیماریها دارند. اپیگالوکاتچین یکی از قدرتمندترین ترکیبات موجود در چای سبز است که به چای سبز خواص درمانی میدهد.
فواید چای سبز
چای سبز که به دلیل فواید سلامتی متعدد، به گزینهای محبوب برای کسانی تبدیل شده است که به دنبال افزایش تندرستی خود هستند. این چای در اصل در طب چینی و هندی برای التیام و تسکین تقریباً هر بیماری استفاده میشد و از آن زمان محبوبیت جهانی پیدا کرد. این نوشیدنی حاوی آنتی اکسیدانهای قوی، کافئین و مواد مغذی است که تاثیر مثبت و قدرتمندی بر بدن دارد و برای اهداف دارویی استفاده میشود. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا باهم فواید بیشتر این نوشیدنی فوقالعاده را بررسی کنیم:
• کاهش وزن
مهمترین و مشهورترین خواص چای سبز افزایش دادن سوخت و ساز بدن و در نتیجه تسریع روند کاهش وزن میباشد. پلی فنول موجود در این چای باعث افزایش حرارت درونی بدن شده و به این ترتیب میزان سوخت انرژی موجود در سلولهای چربی را افزایش میدهد که تاثیر قابل توجهی روی روند لاغری افراد خواهد داشت. کافئین و کاتچین موجود در چای سبز باعث افزایش سرعت متابولیسم و چربیسوزی میشوند.
پژوهشها نشان میدهد که مصرف مداوم چای سبز، باعث کاهش اشتها میشود. در نتیجه، به مرور زمان حجم وعدههای غذایی و میزان کالری ورودی به بدن شما کاهش پیدا کرده و لاغر خواهید شد. همچنین تحقیقات نشان میدهند که نوشیدن چای سبز کلسترول بد LDL) ) را کاهش میدهد اما کلسترول خوب (HDL) را کاهش نمیدهد که خود منجر به کاهش وزن میشود. برای کاهش وزن میتوانید یک فنجان چای سبز ارگانیک را جایگزین نوشیدنیهای شیرین کنید.
• تنظیم قند خون
چای سبز گزینه مناسبی برای افراد دیابتی است، زیرا این چای روی کنترل گلوکز و مقاومت به انسولین اثر میگذارد. کاتچینهای موجود در چای سبز از طریق آرام کردن روند گوارش و جذب کربوهیدراتها به کاهش مقاومت به انسولین کمک میکنند. بر اساس تحقیقات، چای سبز از بروز دیابت نوع 1 جلوگیری میکند. بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 1 انسولین کافی تولید نمیکند یا اصلا تولید نمیکند، که همین امر مانع تبدیل گلوکز یا قند به انرژی میشود. مصرف چای سبز منجر به تنظیم گلوکز در بدن میشود. علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن چای سبز ارگانیک به طور منظم به مدیریت دیابت نوع 2 نیزکمک میکند. مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 رایج است زیرا سلولهای بدن قادر به جذب گلوکز نیستند و خطر ابتلا به عوارض دیابت را افزایش میدهد. چای سبز با بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم قند خون به بهبود آنها کمک میکند.
• پیشگیری از سرطان
چای سبز ارگانیک دارای خواص ضد سرطانی قوی است. در کشورهایی که مردم به طور معمول چای سبز مینوشند، معمولاً تعداد کمتری بیمار سرطانی دارند.
طبق تحقیقات، پلی فنولهای چای سبز در پیشگیری از سرطان بسیار مفید میباشند. دانشمندان معتقدند که پلی فنولها توانایی مهار رشد تومورها و سلولهای سرطانی در انسانها را دارند. آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز به کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه، سرطان پستان، سرطان روده بزرگ، سرطان مری، سرطان ریه، سرطان پروستات و سرطان کبد کمک میکند.
• بهبود عملکرد مغز
ترکیبات موجود در چای سبز عملکرد مغز را بهبود بخشیده و شما را هوشیارتر میکنند. کافئین موجود در چای سبز به عنوان یک محرک عمل میکند و منجر به بهبود در جنبههای مختلف عملکرد مغز از جمله بهبود خلق و خو، هوشیاری و حافظه میشود. این نوشیدنی سلولهای مغزی را از مرگ محافظت میكند و سلولهای آسیب دیده مغزی را ترمیم میكند. همچنین با افزایش سن از مغز در برابر پیری محافظت میکند و از پیشرفت آلزایمر و پارکینسون نیز جلوگیری میکند.
• سلامت پوست
چای سبز به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی خود، تواناییهای فوقالعادهای در احیا و جوانسازی پوست دارد. این چای حاوی فولیک اسید، پتاسیم، منیزیم و منگنز است که برای سلامتی پوست و بهبود زخم و هر گونه آسیب پوستی دیگر مانند جوش و آکنه بسیار مفید است.
چای سبز با خواص ضد پیری و ضد التهابی خود یک انتخاب طبیعی برای داشتن پوست سالم و درخشان است. مصرف منظم آن میتواند درخشش طبیعی پوست شما را افزایش داده و با التهاب مقابله کند. علاوه بر این، پوست را هیدراته نگه میدارد و از ایجاد چین و چروک نیز جلوگیری میکند.
چای سبز همچنین دارای توانایی منحصر به فردی در کاهش اثرات مخرب اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست است و زمانی که به صورت موضعی استفاده شود، مانند ضدآفتاب عمل کرده و از شما در برابر آسیبهای نور خورشید، محافظت میکند!
• پیشگیری از بیماریهای قلبی
چای سبز در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی نیز موثر است. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف چای سبز باعث کاهش فشار خون، کاهش سطح کلسترول بد LDL)) و همچنین کاهش میزان رسوب چربی در رگها میشود، که همهی اینها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
دانشمندان دریافتهاند که افرادی که به طور معمول چای سبز مینوشند، 25 درصد کمتر در معرض خطر بیماری قلبی و سکته هستند. بنابراین با گنجاندن چای سبز در برنامه روزانه خود، میتوانید از قلبی سالم بهرهمند شوید.
• سلامت دهان و دندان
یکی از فواید چای سبز جلوگیری از پوسیدگی دندان است .ترکیبات موجود در چای سبز مانند پلی فنولها، فلاونوئیدها و کاتچینها دارای خواص ضد باکتریایی هستند که مانع از تولید اسید و باکتری میشوند. چای سبز رشد باکتریها را کنترل میکند، اسیدیته بزاق و پلاک (لایه نازک چسبنده روی دندان که حاوی میلیون ها باکتری است) را کاهش میدهد و از روند تخریبی آن جلوگیری میکند. همچنین خواص ضد التهابی آن به پیشگیری از بیماری لثه کمک میکند و با از بین بردن میکروبهایی که باعث بوی بد دهان میشوند به رفع بو کمک میکند.
سخن پایانی
با افزودن مقداری چای سبز به رژیم غذایی روزانه خود میتوانید از فواید آن برای سلامتی بهرهمند شوید. از آنجایی که چای سبز حاوی کافئین است، بهتر است از زیادهروی در مصرف آن خودداری کنید، به خصوص اگر به آن حساس هستید.
اگرچه چای سبز به طور کلی عوارض جانبی ندارد، اما قبل از استفاده از مکملهای چای سبز با یک متخصص مشورت کنید، به خصوص اگر دارویی مصرف میکنید یا بیماریهای زمینهای دارید.






