10 ترفند موثر برای رفع بوی بد دهان
admin admin
admin admin
10 Aug 2024 | 21:17
10 ترفند موثر برای رفع بوی بد دهان

بوی بد دهان که در اصطلاح علمی به آن هالیتوزیس یا هالیتوز هم گفته می‌شود، از مشکلات شایعی است که می‌تواند برای هر کسی در هر سنی ایجاد شود. بدبویی دهان نه‌تنها در کاهش اعتماد به نفس فرد، بلکه در روابط اجتماعی وی و تصور دیگران از او نیز تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل رفع بوی بد دهان اهمیت بسیاری دارد.

بوی بد دهان اغلب توسط باکتری‌هایی که در دهان ما زندگی می‌کنند ایجاد می‌شود که معمولا ناشی از عوامل مختلفی، از جمله بهداشت نامناسب دهان و دندان، مصرف غذاهای خاص، بیماری‌های زمینه‌ای، یا سبک زندگی می‌باشد. 

در حالی که دهانشویه‌ها و محصولات دندانپزشکی تسکین موقتی ایجاد می‌کنند، برخی راهکارهای طبیعی وجود دارند که با افزودن آنها به روتین مراقبت از دهان خود می‌توانید از مزایای طولانی مدت آنها بهره‌مند شوید. در این مقاله قصد داریم به معرفی چند درمان خانگی طبیعی بپردازیم که به شما کمک می‌کنند تا از شر بوی بد دهان خود خلاص شوید.



چه چیزی باعث بوی بد دهان می‌شود؟



دلایل مختلفی وجود دارد که منجر به ایجاد بوی بد دهان می‌شود. اگرچه این بوی بد ممکن است ناشی از عادات شخصی ما باشد، اما اغلب به دلیل یک مسئله پزشکی است. اگر از بوی بد دهان رنج می‌برید و واقعاً می‌خواهید برای همیشه از شر آن خلاص شوید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا ابتدا ازعلت آن آگاه شوید. برخی از مهمترین دلایل بوی بد دهان عبارتند از:

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: شایع‌ترین علت بوی بد دهان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده نکردن منظم از مسواک و نخ دندان است. باکتری‌های موجود در دهان، ذرات غذا را تجزیه کرده و گازهای بدبو را آزاد می‌کنند.

غذا: برخی غذاها مانند پیاز، سیر و ادویه‌جات نیز منجر به بوی بد دهان می‌شوند. پس از هضم، این ترکیبات وارد جریان خون شده و به ریه‌ها منتقل می‌شوند و در آنجا بر بوی نفس تأثیر می‌گذارند.

خشکی دهان: بزاق با از بین بردن ذرات غذا و باکتری‌ها به پاکسازی دهان کمک می‌کند. بنابراین خشکی دهان می‌تواند منجر به بوی بد دهان شود. تولید بزاق در طول خواب و تحت تأثیر برخی داروها یا شرایط پزشکی کاهش می‌یابد.

بیماری لثه: التهاب لثه و پریودنتیت که عفونت باکتریایی لثه هستند، می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند. این شرایط ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است که منجر به التهاب و بو می‌شود.

مصرف دخانیات: سیگار کشیدن و استفاده از تنباکو منجر به بوی بد دهان، لکه دار شدن دندان‌ها، تحریک لثه‎ و منجر به بیماری لثه می‌شود.

بیماری‌های زمینه‌ای: برخی شرایط پزشکی مانند عفونت‌های سینوسی، عفونت‌های دستگاه تنفسی، دیابت، بیماری‌های کبدی یا کلیوی و رفلاکس اسید معده می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند.

عفونت دهان، بینی و گلو: عفونت یا التهاب در دهان، بینی یا گلو، مانند سنگ لوزه‌ها (رسوبات کلسیم روی لوزه‌ها) باعث بوی بد دهان می‌شود.

رژیم غذایی و روزه داری: رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات و روزه می تواند منجر به وضعیتی به نام کتوزیس شود که در آن بدن برای تامین انرژی، چربی می‌سوزاند. کتون، نوعی ماده‌ی شیمیایی است که هنگام تجزیه‌ی چربی‌ها در بدن توسط کبد ایجاد می‌شوند و باعث بوی بد دهان می‎شوند.



درمان‌های طبیعی بوی بد دهان



اگر دائماً دچار بوی بد دهان می‌شوید و به دنبال حل این مشکل هستید، در ادامه چند روش طبیعی عالی برای درمان این مشکل را در اختیارتان قرار می‌دهیم.



•    رعایت بهداشت دندان و دهان



رعایت بهداشت دهان و دندان برای حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها و مبارزه با بوی بد دهان ضروری است. جلوگیری از تشکیل پلاک، کلید حفظ سلامت دهان است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم به از بین بردن میکروب‌ها و ذرات غذایی که باعث بوی بد دهان می شوند کمک می‌کند. حداقل دو بار در روز (صبح و شب) دندان‌های خود را با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید به مدت دو دقیقه مسواک بزنید. مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و بوی بد دهان ضروری است. برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها روی تکه‌های غذایی که در دندان گیر کرده اند، حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.

همچنین باکتری‌ها می‌توانند روی زبان نیز جمع شوند و باعث ایجاد بوی بد شوند. با استفاده از مسواک یا سوهان مخصوص زبان، حداقل یک بار در روز زبان خود را مسواک بزنید و تمیز کنید. 



•    نوشیدن آب کافی



یکی از ساده‌ترین راه‌های درمان بوی بد دهان که اغلب نادیده گرفته می‌شود، هیدراته ماندن است. نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای تولید بزاق ضروری است که به دفع باکتری‌ها و ذرات غذا از دهان شما کمک می‌کند و از خشکی دهان که یکی از علل شایع بوی بد دهان است جلوگیری می کند. سعی کنید روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید تا دهان خود را مرطوب نگه دارید و نفس خود را تازه نگه دارید.



•    آب نمک



آب نمک یک درمان خانگی ساده و عالی برای بوی بد دهان است. شستشو با آب نمک (محلول نمک) می‌تواند از تجمع باکتری‌های عفونی در دهان یا گلو جلوگیری کند. آب نمک، pH  دهان را خنثی کرده و همچنین محیط دهان را برای رشد باکتری‌ها سخت می‌کند. 



•    جویدن سبزیجات تازه



جویدن سبزیجات تازه مانند جعفری، نعناع یا گشنیز می تواند به خنثی کردن بوها و خوشبو کردن نفس شما کمک کند. این گیاهان درمان سنتی بوی بد دهان و منبع غنی از کلروفیل هستند که به عنوان یک خوشبوکننده طبیعی دهان عمل می‌کنند. همچنین مثل یک خنک‌کننده طبیعی در دهان احساس تازگی و تمیزی ایجاد می‌کنند. جويدن مقداري سبزي جعفري یا نعناع بعد از غذا، به تازه شدن بازدم و از بین رفتن بوی بد دهان كمك مي‌كند.



•    میخک



میخک یکی دیگر از داروهای طبیعی است که قرن‌ها برای مبارزه با بوی بد دهان استفاده می‌شود. میخک حاوی ترکیبی با خواص ضد میکروبی قوی به نام اوژنول است که به کشتن باکتری‌ها و خوشبو شدن دهان کمک می‌کند. جویدن میخک یا غرغره کردن چای آن به تازه شدن نفس و کاهش مشکلات دهان کمک می‌کند.



•    سرکه سیب



سرکه سیب یک آنتی باکتریال قوی است که از رشد و انتشار باکتری‌های عامل بو جلوگیری و میزان pH دهان را متعادل می‌کند.

قبل از غذا یک قاشق غذاخوری سرکه سیب رقیق شده با آب مصرف کنید تا از همان ابتدا بوی بد دهان را از بین ببرید. اسیدیته آن به بدن شما کمک می‌کند تا غذا را هضم کند و از بوی بد دهان ناشی از سوء هاضمه جلوگیری می‌کند. 



•    چای سبز



چای سبز نه تنها یک نوشیدنی سالم است، بلکه یک درمان طبیعی برای بوی بد دهان است. این چای حاوی پلی فنول‌ها، آنتی اکسیدان‌های قوی است که به از بین بردن باکتری‌ها و کاهش ترکیبات گوگردی در دهان کمک می‌کند. نوشیدن یک فنجان چای سبز بعد از غذا به رفع بوی بد دهان کمک می‌کند و در عین حال فواید سلامتی زیادی را به همراه دارد. علاوه بر این، مصرف منظم چای سبز به کاهش پلاک‌های دندانی و به سلامت دهان کمک می‌کند.



•    آب‌لیمو



آب لیموترش به دلیل دارا بودن خواص ضدباکتریایی یک ترکیب عالی برای رفع بوی دهان به شمار می‌رود. آب لیموی تازه را در یک لیوان آب ولرم بریزید و اول صبح آن را بنوشید تا تولید بزاق را تحریک کرده و باکتری‌های مولد بو را از بین ببرد. با این حال، حواستان باشد که در مصرف غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی مانند آب لیمو زیاده روی نکنید، زیرا ممکن است به مرور زمان مینای دندان را از بین ببرند.



•    جوش شیرین



جوش شیرین یا بی کربنات سدیم یک ماده همه کاره است که برای حفظ بهداشت دهان نیز استفاده می‌شود. ماهیت قلیایی آن به خنثی کردن اسیدهای موجود در دهان و از بین بردن باکتری ها کمک می‌کند و خطر بوی بد دهان را کاهش می‌دهد. مسواک زدن با جوش شیرین نیز در رفع بوی نامطبوع دهان بسیار موثر است. همچنین می‌توانید نصف قاشق چایخوری جوش شیرین در یک لیوان آب حل کنید و از آن به عنوان دهانشویه استفاده کنید.



•    دارچین



جویدن چوب دارچین به دلیل خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی یک درمان بسیار قدیمی برای بوی بد دهان است. این ادویه حاوی اسانسی است که برای از بین بردن باکتری‌های بدبو شناخته شده است! مصرف دارچین می‌تواند باعث تمیز شدن دهان و کاهش بوی بد دهان شود. به جای جویدن یک چوب دارچین سفت، می‌توانید آدامس دارچینی بجوید یا با ترکیب پودر دارچین و آب گرم دهانشویه طبیعی درست کنید.



سخن پایانی





بوی بد دهان یک مشکل رایج است که می توان آن را با درمان‌های طبیعی و سبک زندگی سالم مدیریت کرد. با گنجاندن راهکارهای طبیعی فوق در برنامه روزانه خود، می توانید بدون تکیه بر مواد شیمیایی با بوی بد دهان خود خداحافظی کنید.

اگرچه لازم به ذکر است که ما هیچوقت نمی توانیم به صورت 100 درصد و برای همیشه این مشکل را درمان کنیم. این شدنی نیست.

ما حتی اگر هیچ مشکلی نداشته باشیم و بهداشت دهان و دندان را به شکلی اصولی رعایت کنیم باز هم دهانمان به صورت طبیعی در برخی مواقع بو می‌دهد. برای مثال یکی از این مواقع، زمانی است که از خواب بیدار می‌شویم. کمتر کسی را سراغ داریم که بعد از بیدار شدن از خواب دهانش بو ندهد.

اگر بوی بد دهان شما با رعایت بهداشت دهان و استفاده از درمان خانگی بهبود نمی‌یابد، با پزشک یا دندانپزشک خود مشورت کنید.

 

Your Comment