راهکارهای طبیعی و فوری رفع خلط پشت حلق
admin admin
admin admin
14 Aug 2024 | 00:01
راهکارهای طبیعی و فوری رفع خلط پشت حلق

مخاط حلق در حالت طبیعی برای محافظت از سیستم تنفسی و سینوس‌ها تولید می‌شوند. در شرایط عادی، این مخاط، رقیق هستند و زیاد احساس نمی‌شوند، اما وقتی دچار سرماخوردگی، عفونت یا آلرژی می‌شوید، مخاط غلیظی را پشت حلق خود احساس می‌کنید که این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی و مشکلاتی برای فرد شود. خلط به دلایل مختلف در گلو و قفسه سینه ایجاد می‌شود و منجر به علائم آزار دهنده مانند گلو درد ، سرفه یا مشکل در تنفس می‌شود.

برای درمان خلط پشت حلق که چسبنده و آزاردهنده است باید به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. با این حال، راهکارهای طبیعی زیادی وجود دارند که می‌توانید خودتان در منزل، شدت خلط و علائم آن را کاهش دهید. در این مقاله از مجله منجی سبز همراه ما باشید تا شما را با بهترین را‌هکارها جهت درمان خانگی خلط پشت حلق آشنا کنیم.



خلط چیست؟



خلط پشت حلق ماده غلیظ و چسبناکی است که بیشتر در هنگام بروز بیماری متوجه وجود آن در پشت گلوی خود می‌شوید. اما همان‌طور که گفتیم به‌منظور محافظت و حمایت از سیستم تنفسی، غشاهای مخاطی و سینوس‌ها همواره در حال تولید خلط هستند. این غشاها بینی، دهان، گلو، سینوس‌ها و ریه‌های شما را پوشانده‌اند. این مخاط چسبناک هستند و می‌تواند از ورود گردوغبار، آلرژن‌ها، ویروس‌ها و سایر ذرات خارجی به مجراهای تنفسی جلوگیری کند.

در حالت عادی، مخاط رقیق و نازک‌تر است. در هنگام بیماری و یا قرارگیری در معرض ذرات با چگالی بالا، این مخاط غلیظ می‌شود و بیشتر وجود آن را در پشت حلق حس خواهید کرد. مخاط بخش مهمی از سیستم تنفسی شماست، اما اگر تولید بیش‌از‌حد آن آزاردهنده باشد، باید اقدامات لازم برای کاهش آن را انجام دهید.



دلایل اصلی ایجاد خلط گلو



دلایل متعددی می‌تواند باعث تولید خلط بیش‌ازحد در پشت حلق شود که برخی از دلایل اصلی آن عبارتند از: 

- سرماخوردگی و آنفولانزا

- عفونت‌ها

- آلرژی

- آسم

- رفلاکس اسید معده

- استعمال دخانیات

- مصرف برخی داروها



خلط بیش از حد به هر دلیلی که باشد آزاردهنده است. بنابراین چه کاری می توان در این رابطه انجام داد تا از شر خلط گلو خلاص شویم. در ادامه با ما همراه باشید تا با درمان‌های فوری این مشکل آشنا شوید.



درمان‌های خانگی خلط پشت حلق



راهکارهای طبیعی زیادی برای درمان خلط گلو وجود دارد که شما را از مصرف هر گونه داروی درمان خلط بی‌نیاز می‌کند. بر خلاف تصور بسیاری از افراد، درمان خلط پشت حلق با گیاهان دارویی می‌تواند به همان اندازه‌ی درمان با آنتی بیوتیک و دارو موثر باشد به شرط آنکه به شیوه‌ی درست و در زمان درست انجام شود. موثرترین اقداماتی که می‌توانید آن‌ها را در منزل برای درمان خلط پشت حلق و دفع راحت‌تر آن از گلو انجام دهید، شامل موارد زیر می‌باشند:



•    آب نمک



بهترین و ساده‌ترین کاری که می توان برای خلاص شدن از شر خلط پشت حلق انجام داد، غرغره کردن آب نمک است. نمک خاصیت ضد عفونی‌کنندگی زیادی دارد. در واقع، می‌توان گفت غرغره آب نمک باعث پاکسازی گلو و تسکین گلودرد می‌شود. بهتر است هنگام تهیه آب نمک از آب ولرم استفاده کنید که تاثیر زیادی در رفع و درمان خلط پشت گلو دارد.  یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب ولرم مخلوط کنید و در فواصل زمانی منظم غرغره کنید.



•    سرکه سیب



سرکه سیب اغلب به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده طبیعی استفاده می‌شود. پتاسیم موجود در آن به آبریزش بینی کمک می‌کند. همچنین سرکه سیب دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی طبیعی است که عفونت‌هایی که منجر به تولید بیش از حد خلط می‌شود را از بین می‌برد. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. این ترکیب را روزانه مصرف کنید تا خلط از بین برود.



•    آب‌لیمو و عسل 



آب لیمو و عسل به عنوان یک ترکیب طبیعی برای تسکین خلط شناخته شده‌اند. لیمو منبع غنی ویتامین C است و این ویتامین در درمان عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی که منجر به تولید بیش ازحد خلط می‌شود، مؤثر است. به‌علاوه، لیمو و عسل نیز دارای خاصیت ضدباکتری هستند و با عفونت‌های باکتریایی که منجر به تولید بیش از حد خلط می‌شوند، مقابله می‌کنند. عسل نیز یک ضد سرفه قوی است که به رفع آلرژی کمک ویژه‌ای می‌کند. یک لیوان آبجوش را با یک قاشق آبلیموی تازه و یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و سه بار در روز میل نمایید تا شاهد اثر ویژه این ماده در کاهش خلط و سرفه‌های خود باشید.



•    شیر زردچوبه



زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و ضدمیکروبی است و به دفع التهاب و باکتری‌های بدن مخصوصا در دستگاه تنفسی کمک می‌کند که در رفع خلط گلو بسیار موثر است. ترکیب یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه با شیر گرم علاوه بر بهبود التهاب و خلط گلو خاصیت آرام‌بخشی نیز دارد.



•    اکالیپتوس



اسانس روغنی اکالیپتوس دارای خواص خلط آور است، به این معنی که می‌تواند به رقیق شدن و دفع مخاط از دستگاه تنفسی کمک می‌کند و در تسکین سرفه و گرفتگی بینی مرتبط با عفونت‌های تنفسی مفید می‌باشد. همچنین اسانس اکالیپتوس دارای خواص ضد التهابی است که می‎تواند به کاهش التهاب در مجاری تنفسی و کاهش علائمی مانند گلودرد و سرفه کمک کند. چند قطره از روغن اکالیپتوس را به دستگاه بخور خود اضافه کنید تا اثر آن را مشاهده نمایید.



•    زنجبیل



زنجبیل به عنوان یک خلط‌ آور طبیعی بسیار محبوب است و به تسکین علائم خلط بیش از حد یا تجمع مخاط کمک می‌کند. زنجبیل سرشار از پلی فنول‌ها و فلاونوئیدهای مختلف است که ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد اسپاسم هستند و با عفونت‌ها مقابله و از احتقان ناشی از خلط جلوگیری می‌کند. مصرف منظم زنجبیل نیز بر روی ماهیچه‌های ریه شما اثر آرام‌بخشی دارد و به رفع احتقان کمک می‌کند. برای رفع خلط گلو دمنوش زنجبیل را می‌توانید درست کنید و 3 تا 4 بار در روز بنوشید.



•    سیر و پیاز



پیاز و سیر دارای خواص خلط آور و ضد عفونی‌کنندگی هستند و به شل شدن خلط، تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب ریه برای جلوگیری از تولید بیشتر خلط کمک می‌کند. 1 عدد پیاز متوسط، رنده شده و 1 حبه سیر له شده را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و به اندازه‌ای عسل اضافه کنید که روی پیاز و سیر را بپوشاند. همه مواد را با هم مخلوط کرده و به مدت یک روز در یخچال نگهداری کنید. کودکان بالای 2 سال می‌توانند حدود نصف قاشق چای‌خوری این ترکیب را 3 بار در روز مصرف کنند و بزرگسالان می‌توانند 1 قاشق چای‌خوری، حداکثر 3 بار در روز مصرف کنند. این ترکیب را به مدت یک هفته می‌توانید در یخچال نگه دارید. به دلیل داشتن عسل زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری و کودکان زیر 2 سال نباید مصرف کنند. افرادی که سابقه دیابت دارند نیز باید از مصرف آن خودداری کنند، زیرا عسل باعث افزایش قندخون می‌شود.



•    شیرین بیان



شیرین بیان سرشار از موادی مانند گلیسیریزین، گلابرین، آپیژنین و لیکیریتین است. این ماده حاوی خاصیت خلط آور قوی و همچنین خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی است که به مبارزه با خلط و سایر مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگی یا برونشیت کمک می‌کند. مقداری شیرین بیان را داخل یک لیوان آب بجوشانید و سپس این محلول را صاف کنید و به مدت سه بار در روز برای درمان خلط گلو و بینی بنوشید؛ این کار به طور موثر خلط سینه شما را کاهش می‌دهد و گلو درد را نیز تسکین می‌دهد.



•    گل ختمی و هلیله زرد



ترکیب هلیله زرد و گل ختمی از قدیم الایام توصیه بسیاری از متخصصین طب سنتی برای درمان خلط گلو بوده است. برای تهیه این ترکیب ابتدا دو گیاه دارویی هلیله زرد و ختمی را پودر نمایید، سپس یک و نیم قاشق غذاخوری از مخلوط آسیاب شده این دو گیاه را در داخل یک لیوان آب جوش بریزید و در آن را ببندید و بگذارید به مدت یک شب تا صبح بماند تا این دو گیاه ته نشین شده و تاثیر ضد خلطی خود را بر روی آب لیوان بگذارد و فردا صبح آن را میل کنید.



•    چای سبز



چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان است و خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد. استفاده از چای سبز به درمان خلط گلو و رفع گلودرد کمک می‌کند. جالب است بدانید که حتی غرغره کردن چای سبز برای درمان سرفه و گلودرد تا حد زیادی مفید است. لازم به ذکر است که افزودن نعناع به چای سبز می‌تواند هم عطر و طعم بهتری به این نوشیدنی دهد و هم به دلیل خواص ضدالتهابی‌اش برای رفع خلط موثر است. منتول موجود در نعناع خلط را شل کرده و سرفه را بند می‌آورد .برای تاثیرگذاری بیشتر توصیه می‌شود که این چای به صورت روزانه مصرف شود.



جمع‌بندی



مقدار نرمال خلط پشت حلق که اغلب با سرفه خارج می‌شود، غیر طبیعی نیست اما اگر حجم و غلظت آن زیاد باشد، آزاردهنده است. از طرفی، حجم بالای ترشحات پشت حلق می‌تواند به دلیل وجود یک بیماری جزئی ایجاد شود.

راهکارهای مختلفی برای درمان خلط پشت حلق وجود دارد که ما در این مقاله شما را با موثرترین روش‌های خانگی و طب سنتی آشنا کردیم. رعایت نکات فوق مطمئناً به کاهش خلط پشت حلق کمک می‌کند؛ اما اگر با رعایت این موارد همچنان خلط پشت حلق داشتید حتما با یک متخصص مشورت کنید.





 

Your Comment